Saturday, March 20, 2010

BIRTHDAY ZUL

Selamat panjang umur papa....................


Papa bersama anak2 tersayang....


Selamat Hari Ulang Tahun kepada papa............





Semoga Papa beroleh Rahmat dan dilimpahi rezeki yang berlipat kali ganda. Semoga Allah panjangkan usia papa di dalam sejahtera dan penuh keberkatan. Kami semua sayang dan kasih pada Papa......




Sejoreng kek tanda ingatan kepada sahabatku kak Nor64, saudaraku Abang Ali yg bertugas di Riyadh (Semoga cepat bertemu jodoh, saudaraku Anuar dan Nora...aku doakan kalian semua beroleh rahmat dan sejahtera serta dipanjangkan usia dan berlipat kali ganda rezeki....aminnn.....



kek khas dari mama untuk papa (Green Velvet Cake) I Love U papa



Sempena hari ulang tahun papa kali ini kami bercadang untuk tidak makan di luar, aku telah menyediakan sebuku green velvet cake untuk papa yang bertoppingkan buttermilk dan chocolate rice kesukaan dan kegemaran papa.




Hidangan tengahari nasi lemak kukus, ayam goreng berempah, bilis goreng, sambal sotong, telur rebus dan mentimun

Pada tengahari papa nak makan nasi lemak kukus ala Johor, kata Papa lama dia tak makan nasi lemak Johor dengan ayam berempah ni. Maklumlah mertua dah tak larat nak mengukus nasi lagi. So untuk tidak menghampakan papa, maka akupun buatlah dalam 6 pot tin susu untuk makan tengahari itu.





Manakala pada sebelah malamnya pula kami sekeluarga makan western pulak. Atas permintaan papa dan anak2 yang nak makan roast chicken dan mashed potato serta pai kentang inti sardin buatan sendiri. Ehehehehe......enjoy betul papa dan anak2 makan ...... Alhamdulillah berjaya juga aku masakan masakan kegemaran papa dan anak2.




Semua resepi ini nanti akan aku N3kan kemudian ya.....

1 comment:

  1. salam zura,

    RAJINNNYA ZURA..UNTUNG SUAMI U DARI PAGI SAMPAI KE MALAM DIRAIKAN BIRTHDAYNYA TU..BAHAGIA JIWA RAGA..SEDAPNYA KEK VELVET TU..NANTI BOLEH CUBA..MEKASIHLAH INGAT KAT AKAK JUGE HIHIHII...ROASTCHICKEN TU BUBUHLAH RESEPI DAN CARA MEMBAKAR YE.....BEST LA ZURA NI...

    ReplyDelete